Partners varují před podvodnou nabídkou: Jde o zneužití brandu poboček Partners Market

Finančněporadenská společnost Partners Financial Services varuje před podvodníky, kteří zneužívají brand jejích poboček Partners Market k podvodným investičním nabídkám.

Vydáno: 8. 3. 2023
Kategorie: Můj byznys
Zdroj: PartnersNews

„Toto jednání monitorujeme a již na konci února jsme v této věci podávali trestní oznámení pro podezření na trestný čin podvodu a padělání veřejné listiny. O jednání této společnosti jsme také informovali Českou národní banku,“ říká Simona Machulová, ředitelka právního oddělení.

Od konce února tato podvodná skupina vystupuje pod názvem Partners market s.r.o. Na falešném webu partners-market.com pak uvádí oficiální IČ i sídlo společnosti Partners Financial Services. Nejdříve nabízela investice do akcií ČEZ, aktuálně je to obchodování s měnovými páry (forex), akciemi a kryptoměnami. Reálně však firma neexistuje.

Dle vyjádření ČNB nemá povolení k poskytování investičních služeb, ani nedisponuje žádným jiným povolením k činnosti na finančním trhu v České republice. Případná investice tak není ze zákona pojištěna, ani jinak chráněna. ČNB už před touto podvodnou nabídkou varovala.

Společnost Partners Financial Services provozuje po celé republice téměř 150 finančních poboček Partners Market a upozorňuje, že jde o podvod, nikoli o oficiální nabídku společnosti. Všechny aktuální informace o službách a nabídce společnosti jsou k dispozici na oficiálním webu partners.cz.